KURIJA, Vučetinec – interijer

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_35

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_02

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_03

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_04

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_05

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_06

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_07

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_08

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_09

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_10

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_11

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_12

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_13

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_14

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_15

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_16

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_17

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_18

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_19

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_20

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_21

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_22

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_23

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_24

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_25

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_26

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_27

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_28

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_29

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_30

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_31

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_32

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_33

KURIJA VUCETINEC – INTERIJER_34

KURIJA VUČETINEC

Kuća se nalazi u Vučetincu. Smještena je na vrh parcele s prekrasnim vizurama niz južnu padinu Gornjeg Međimurja.

Projektirana je za roditelje te njihovu odraslu djecu s obiteljima koja ih često posjećuju. Koncept kuće prati blage slojnice parcele nepravilnog tlocrta, a rezultanta je kuća razvedenog tlocrta ali jednostavne funkcionalne sheme.

Oblikovane su tri prostorne cjeline koje prate nagib terena. Na najvišoj koti prilaza parceli projektirana je garaža i parking na otvorenom ispod pergola. U nizu slijede gospodarski prostori (ljetna kuhinja u prizemlju i vinoteka u podrumu). Treća i najveća prostorna jedinica organizirana je u tri etaže. Na katu se, u jednom dijelu,  nalazi roditeljska spavaća soba sa kupaonicom i garderobama, a u drugom izdvojenom dijelu kata nalaze se gostinjske sobe sa svojim kupaonicama i garderobama.  Gostinjske sobe imaju istočnu orijentaciju s prekrasnim pogledom na zvonik  crkve Sv. Jurja u Lopatincu. Vizura se dodatno povećava ako gosti izađu u vrt na zelenom krovu. Pogled u dubinu vrta moguć je i iz  najintimnijeg dijela kuće (kreveta roditeljske spavaonice), a da se pritom osjećaš zaštićen od pogleda izvana. U prizemlju se nalaze prostori dnevnog boravka povezani s katom kroz galeriju, a s vrtom kroz natkrivenu južnu terasu. Veći dio prizemlja komunicira s vanjskim prostorom kroz veliku staklenu stijenu zasjenjenu drvenim pergolama.

Posebno zanimljiv dio kuće smješten je u podrumu, gdje sjedenje uz kamin s jedne strane, a atraktivni atrij s druge strane formiraju ugodan prostor za druženje i obiteljsko okupljanje.

Između opisanih prostornih cjelina nalaze se već spomenuti vanjski prostori koji istovremeno odvajaju i povezuju različite funkcionalne cjeline. Tako je gostinjski prostor podruma povezan preko atrija s vinotekom kao reminiscencija na klet u dvorištu. Isti atrij razdvaja sjeverni (prilazni) dio dvorišta od južnog (intimnog) dijela dvorišta, a drveni most je poveznica istog.

Dominantni materijal u oblikovanju kuće je termo tretirani jasen kojim je obložena fasada, podovi u interieuru i na terasama. Drvo kao prirodni materijal provlači se nenametljivo kroz cijeli interieur kuće.

Vanjsko uređenje prilaza i staza izvedeno je granitnim kockama, dok su gazište stuba na denivelacijama terena punog presjeka. Uz prirodno drvo i granitni kamen, staklo je važan materijal u oblikovanju ove kuće. Ono fizički odvaja, a vizualno spaja unutrašnjost kuće s krajobrazom oko nje.

Jedno od važnih obilježja kuće je projektiran (http://vka.hr/VRTOVI-GARDENS/Francois-VAHE) i prekrasno uređen vrt u koji se ugnijezdila ova moderna kurija na bregu.