KURIJA, Vučetinec

KURIJA VUCETINEC_44

KURIJA VUCETINEC_43

KURIJA VUCETINEC_42

KURIJA VUCETINEC_41

KURIJA VUCETINEC_40

KURIJA VUCETINEC_39

KURIJA VUCETINEC_38

KURIJA VUCETINEC_37

KURIJA VUCETINEC_36

KURIJA VUCETINEC_35

KURIJA VUCETINEC_34

KURIJA VUCETINEC_33

KURIJA VUCETINEC_32

KURIJA VUCETINEC_31

KURIJA VUCETINEC_29

KURIJA VUCETINEC_28

KURIJA VUCETINEC_27

KURIJA VUCETINEC_26

KURIJA VUCETINEC_24

KURIJA VUCETINEC_23

KURIJA VUCETINEC_22

KURIJA VUCETINEC_21

KURIJA VUCETINEC_20

KURIJA VUCETINEC_19

KURIJA VUCETINEC_17

KURIJA VUCETINEC_16

KURIJA VUCETINEC_14

KURIJA VUCETINEC_13

KURIJA VUCETINEC_12

KURIJA VUCETINEC_10

KURIJA VUCETINEC_09

KURIJA VUCETINEC_06

KURIJA VUCETINEC_05

KURIJA VUCETINEC_04

KURIJA VUCETINEC_02

KURIJA VUCETINEC_57

KURIJA VUCETINEC_55

KURIJA VUCETINEC_54

KURIJA VUCETINEC_53

KURIJA VUCETINEC_51

KURIJA VUCETINEC_50

KURIJA VUCETINEC_49

KURIJA VUCETINEC_47

KURIJA VUCETINEC_46

KURIJA VUČETINEC

Kuća se nalazi u Vučetincu. Smještena je na vrh parcele s prekrasnim vizurama niz južnu padinu Gornjeg Međimurja.

Projektirana je za roditelje te njihovu odraslu djecu s obiteljima koja ih često posjećuju. Koncept kuće prati blage slojnice parcele nepravilnog tlocrta, a rezultanta je kuća razvedenog tlocrta ali jednostavne funkcionalne sheme.

Oblikovane su tri prostorne cjeline koje prate nagib terena. Na najvišoj koti prilaza parceli projektirana je garaža i parking na otvorenom ispod pergola. U nizu slijede gospodarski prostori (ljetna kuhinja u prizemlju i vinoteka u podrumu). Treća i najveća prostorna jedinica organizirana je u tri etaže. Na katu se, u jednom dijelu,  nalazi roditeljska spavaća soba sa kupaonicom i garderobama, a u drugom izdvojenom dijelu kata nalaze se gostinjske sobe sa svojim kupaonicama i garderobama.  Gostinjske sobe imaju istočnu orijentaciju s prekrasnim pogledom na zvonik  crkve Sv. Jurja u Lopatincu. Vizura se dodatno povećava ako gosti izađu u vrt na zelenom krovu. Pogled u dubinu vrta moguć je i iz  najintimnijeg dijela kuće (kreveta roditeljske spavaonice), a da se pritom osjećaš zaštićen od pogleda izvana. U prizemlju se nalaze prostori dnevnog boravka povezani s katom kroz galeriju, a s vrtom kroz natkrivenu južnu terasu. Veći dio prizemlja komunicira s vanjskim prostorom kroz veliku staklenu stijenu zasjenjenu drvenim pergolama.

Posebno zanimljiv dio kuće smješten je u podrumu, gdje sjedenje uz kamin s jedne strane, a atraktivni atrij s druge strane formiraju ugodan prostor za druženje i obiteljsko okupljanje.

Između opisanih prostornih cjelina nalaze se već spomenuti vanjski prostori koji istovremeno odvajaju i povezuju različite funkcionalne cjeline. Tako je gostinjski prostor podruma povezan preko atrija s vinotekom kao reminiscencija na klet u dvorištu. Isti atrij razdvaja sjeverni (prilazni) dio dvorišta od južnog (intimnog) dijela dvorišta, a drveni most je poveznica istog.

Dominantni materijal u oblikovanju kuće je termo tretirani jasen kojim je obložena fasada, podovi u interieuru i na terasama. Drvo kao prirodni materijal provlači se nenametljivo kroz cijeli interieur kuće.

Vanjsko uređenje prilaza i staza izvedeno je granitnim kockama, dok su gazište stuba na denivelacijama terena punog presjeka. Uz prirodno drvo i granitni kamen, staklo je važan materijal u oblikovanju ove kuće. Ono fizički odvaja, a vizualno spaja unutrašnjost kuće s krajobrazom oko nje.

Jedno od važnih obilježja kuće je projektiran (http://vka.hr/VRTOVI-GARDENS/Francois-VAHE) i prekrasno uređen vrt u koji se ugnijezdila ova moderna kurija na bregu.